Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Πάντα γινόταν λόγος για το τέλος του κόσμου κι ότι αυτό θα συντελεσθεί το 2012 (21 Δεκεμβρίου). Εγώ δεν θα σταθώ σ’ αυτό καθαυτό το γεγονός, διότι έχουν καταναλωθεί τόνοι μελάνης γι’ αυτό το θέμα, που ούτως ή άλλως, δεν νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα, αν αληθεύει κάτι απ’ όλα αυτά.

Άλλωστε, όταν θα έλθει η στιγμή, θα δούμε τι θα κάνουμε και πώς θα το αντιμετωπίσουμε, διότι προσωπικά, έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ανθρώπινη εφευρετικότητα και προσαρμοστικότητα.

Εκείνο που με κάνει να αναρωτιέμαι είναι τα σημεία των καιρών.

Σίγουρα έχουν έλθει και παρέλθει πολλές κρίσεις και διάφορων μορφών, όμως τώρα, έχω την αίσθηση ότι αυτή η γενικευμένη αναταραχή, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πλησιάζουμε στην «καταληκτική» ημερομηνία 21 ή κατ’ άλλους 22/12/2012 και μάλιστα με συγκεκριμένη ώρα 13:13, πυροδοτεί διάφορα εσχατολογικά σενάρια και όχι άδικα, ίσως.

Ας σταθώ στο τελευταίο γεγονός που από μόνο του, αφορά σε ολόκληρον τον πλανήτη.

Την εκλογή του Μπαράκ Χουσσεϊν Ομπάμα, στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Απ’ όσα γνωρίζω, ο Ομπάμα, ήταν πολιτικά δραστήριος απ’ τα φοιτητικά του χρόνια και το βιογραφικό του είναι λίγο-πολύ, γνωστό.

Αν λοιπόν, ισχύει ότι το τέλος του κόσμου πλησιάζει ή ότι θα γίνουν σημαντικές αλλαγές στον πλανήτη είτε για το καλό της ανθρωπότητας είτε για το κακό της, μήπως ο Ομπάμα επελέγη για την προεδρία, με σκοπό να «χρεωθεί» όλ’ αυτά που υποτίθεται ότι θα συντελεσθούν; Μήπως αποτελεί τον αποδιοπομπαίο τράγο, σε περίπτωση που οι συνέπειες για τις Η.Π.Α. αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο, θα είναι καταστροφικές;

Επίσης με «ψυλιάζει» και το γεγονός ότι όποιος κι αν γινόταν πρόεδρος, θα ήταν για την Αμερική κάτι πρωτόγνωρο. Απ’ τη μία ο πρώτος Αφρο-αμερικανός κι απ’ την άλλη η πρώτη γυναίκα.

Μήπως η ευθυγράμμιση των πλανητών με το κέντρο του γαλαξία και τα άγνωστα αποτελέσματα που προϋποθέτει, συνέθεσαν αυτό το δίδυμο υποψηφιότητας, για... διάφορους λόγους;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails