Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας και να κλείνουμε, ενίοτε, τ' αυτιά μας...

Διαπιστώνω ότι τους τελευταίους μήνες, τουλάχιστον στον δικό μου περίγυρο, δύο θεματικές ενότητες, θρησκεία και εξωγήινοι, αρχίζουν και παίρνουν τη θέση που τους αρμόζει, στις συνειδήσεις των ανθρώπων.

Εξηγούμαι:

Η θρησκεία, έχει πάψει να αντιμετωπίζεται τόσο σοβαρά και με τόσο καθοριστικό τρόπο, στην καθημερινότητα.
Δεν αναφέρομαι βεβαίως σε ανθρώπους οι οποίοι πάντα αντιμετώπιζαν αυτό το θέμα ως συνήθεια, τηρώντας κάποια «έθιμα» σαν κοινωνική έκφραση, όπως για παράδειγμα η παρουσία τους στους χριστιανικούς ναούς, την εβδομάδα του πάσχα ή σε κάποια κοινωνική υποχρέωση (γάμος, κηδεία, βάφτιση κλπ), αλλά μιλάω για ανθρώπους, στη ζωή των οποίων η θρησκεία έπαιζε πιο σημαντικό ρόλο, από μια τυπική εκδήλωση πίστης.

Αναμφίβολα, αυτό είναι θετικό, διότι είναι καλό να ξεφεύγει ο ανθρώπινος νους από πνευματικά δεσμά, από εξαρτήσεις, μοιρολατρείες και από οικονομικές αφαιμάξεις των επιτήδιων ρασοφόρων εμπόρων της πίστης και της αφέλειάς τους, που πλουτίζουν εκμεταλευόμενοι το φόβο, που οι ίδιοι έχουν εμφυσίσει, για το θάνατο και το άγνωστο γενικότερα.

Η συμπεριφορά των διάφορων ταγών, η οποία πάντοτε ήταν η ίδια, αλλά τώρα γίνεται απλά γνωστή, σε μεγαλύτερο βαθμό, λόγω της ύπαρξης μεγαλύτερης πρόσβασης του μέσου πολίτη σε ειδήσεις, σε γεγονότα και στη γνώση γενικότερα, έχει απομυθοποιήσει το ρόλο του ιερατείου.

Για το θέμα της ύπαρξης νοήμονος ζωής σε κάποιους πλανήτες, ο μέσος άνθρωπος έχει αρχίσει να ξεφεύγει απ’ τον ανθρωποκεντρισμό, που επέβαλλαν οι εβραιογενείς θρησκείες, με τον ισχυρισμό ότι ο θεός έπλασε ΜΟΝΟ τον άνθρωπο, για να ζει ΜΟΝΟ στη γη.





Ευτυχώς η λογική κερδίζει έδαφος έναντι της τυφλής πίστης.

Χαίρομαι που ακούω ανθρώπους που, μέχρι πρόσφατα, θεωρούσαν το θέμα αυτό, από γελοίο έως επιστημονική φαντασία, να ομολογούν ότι δεν είναι δυνατόν να είναι ο άνθρωπος της γης, το μοναδικό νοήμον ον με συνείδηση, στον σύμπαν.

Οι «μυθολογία» των Έλλήνων και των άλλων εθνών, αποκαλύπτουν την ιστορία του ανθρώπινου γένους στον πλανήτη μας καθώς και την προέλευση και τον προορισμό του.
Το επιχείρημα των τεράστιων αποστάσεων και της αδυναμίας κάλυψής τους, έχει ήδη καταριφθεί, αφού δεν ισχύει ότι η μέγιστη ταχύτητα της ύλης, είναι αυτή του φωτός.
Υπάρχουν σωματίδια τα οποία κινούνται εκετομμύρια φορές γρηγορότερα απ’ το φως, όπως το ταχυόνιο και το νιόνιο, το οποίο μάλιστα παράγεται απ’ τον ανθρώπινο εγκέφαλο.





Γιατί λοιπόν, κάτι που ανακαλύψαμε εμείς τις τελευταίες δεκαετίες, πολιτισμοί εκατομμυρίων ετών να μην έχουν εκμεταλευτεί τις ιδιότητες και τις δυνατότητες αυτών και άλλων τεχνολογικών ευρημάτων, αγνώστων ακόμη, σ’ εμάς;;;
Γιατί να μην έχουν επιμηκύνει τη βιολογική διάρκεια της ζωής τους, σε μερικές χιλιάδες χρόνια;;;
Γιατί να μην έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν ακαριαία, σε όποιο σημείο του σύμπαντος επιθυμούν είτε με στρέβλωση του χωροχρόνου είτε προβάλλοντας τον εαυτό τους ολογραφικά είτε με άλλους τρόπους που εμείς αγνοούμε και αδυνατούμε ακόμη και να διανοηθούμε;;;

Ούτως ή άλλως, τα πράγματα δείχνουν να τρέχουν, η ενημέρωση γίνεται στόχος όλο και περισσότερων ανθρώπων, τα μυαλά «ανοίγουν» και αυτό δεν μπορεί παρά να είναι θετικό βήμα προς τα εμπρός...

Οι προϋποθέσεις για γνώση αυξάνονται και οι συνθήκες ωριμάζουν για να μπορέσει ο άνθρωπος να καταλάβει ότι δεν είναι φτιαγμένος από πηλό που κάποιος γεράκος του φύσηξε στη μούρη τη ζωή, ούτε είναι εξελιγμένη μαϊμού με τυχαίες διαδικασίες, ούτε είναι κοσμικό ατύχημα διάφορων τυχαίων ενώσεων αμινοξέων.

Ο άνθρωπος είναι δημιούργημα του παγκόσμιου νου, παιδί των ουρανών, συμμέτοχος και φύλακας της Δημιουργίας και αιώνιος ταξειδευτής του σύμπαντος...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails