Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ...

Δεν νομίζετε φίλοι μου ότι η παραβατικότητα των "ιερωμένων" όχι μόνο διαιωνίζεται αλλά εντείνεται επικίνδυνα;

Και εντάξει, να καταλάβουμε τον "ιερό πόθο" των κληρικών (πλην ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων) για την κονόμα. Και οι παπάδες άνθρωποι είναι και μάλιστα πονηροί αφού βρήκαν ένα ασφαλές επάγγελμα για να τα παίρνουν, επάγγελμα που εκμεταλλεύεται το φόβο των ανθρώπων για τον θάνατο και τη λαχτάρα του να "σώσει" τη ψυχή του.

Αφού πρώτα, έχουν φροντίσει, ένα βρέφος να γεννιέται βουτηγμένο στην αμαρτία (!!!), έτσι ώστε ο κάθε άτυχος πιστός να πληρώνει απ' την κούνια του τη... σωτηρία της αμαρτωλής του ψυχής (την οποία δεν σώνει ποτέ, τελικά), κατόπιν μεγαλώνοντας να συνειδητοποιεί τον άλλο μεγάλο "μπαμπούλα", τον θάνατο, του οποίου το φόβο, οι ίδιοι έχουν ενσπείρει στο μυαλό του, εδώ και 17 αιώνες.
Έτσι συνεχίζει να πληρώνει για να κλείσει θέση στον παράδεισο και έτσι να υποστεί την αιώνια τιμωρία και τα βασανιστήρια που του επιφυλάσσει στην κόλαση, ο "αγαθός" θεός ο οποίος όμως τον... αγαπάει.

Και καλά ολ' αυτά, διότι ευτυχώς δεν είναι πλέον, υποχρεωτικό με νόμο, να περνάνε οι κοινωνικές υποχρεώσεις και εκδηλώσεις, μέσα απ' τα ιερά σαγόνια (όπως γινόταν απ' την εποχή του Κωνσταντίνου του παιδοκτόνου, τον 4ο αιώνα) και έτσι μπορεί αν το επιθυμεί, να γλυτώσει την οικονομική αφαίμαξη των μελανοφόρων αρπακτικών.

Την ύπαρξη όμως, στυγνών εγκληματιών της χειρίστης μορφής οι οποίοι αποτελούν ανθρωποειδή του αίσχιστου είδους, όπως ο αρχιμανδρίτης που προφυλακίστηκε για τη συμμετοχή του στο κύκλωμα παιδεραστίας, μαζί με ομοίους του υπανθρώπους, δεν μπορεί να την κατανοήσει κανείς.

Μπορεί να χαρακτηρίζονται ως διεστραμμένοι, μπορεί να χαρακτηρίζονται ψυχικά άρρωστοι, ακόμη και τρελλοί (αυτό πολλές φορές λειτουργεί σαν άλλοθι), όμως προσωπικά τους θεωρώ πάνω απ' όλα, εγκληματίες και μάλιστα τους χειρότερους, διότι οι πράξεις τους, δεν είναι στιγμιαίες, αλλά χαράζουν τα απάνθρωπα ένστικτά τους, πάνω σε μια ανθρώπινη ψυχή, αφήνουν τα ανεξίτηλα, βρωμερά σημάδια τους σε έναν ανθρώπινο νου και γι' αυτό τους αξίζει να είναι εξαίρεση της κατάργησης της θανατικής καταδίκης...

Αναδύονται ερωτήματα, κατά τη γνώμη μου, πιο αμείλικτα , όταν αυτές οι πράξεις έχουν ως δράστες "ιερωμένους", λόγω της ιδιαιτερότητας που υποτίθεται ότι προϋποθέτει το σχήμα τους.

Δεν φοβούνται την αιώνια τιμωρία που τους "περιμένει" απ' τον θεό του οποίου είναι αυτόκλητοι αντιπρόσωποι στη γη;;;

Δεν δείχνουν ότι γνωρίζουν πως αυτά που κηρύττουν είναι ψέμματα, αφού οι ίδιοι δεν ενδιαφέρονται και δεν τα εφαρμόζουν;;;

Δεν είναι συνένοχοι αυτοί (αν υπάρχουν) που γνωρίζουν και σιωπούν;;;

Γιατί σε πολλές περιπτώσεις η επίσημη εκκλησία καλύπτει παπάδες που είναι από απατεώνες μέχρι εγκληματίες;;;

Σημειώνω πάλι ότι οι ελάχιστοι ιερείς που είναι πρώτα απ' όλα άνθρωποι και μετά πιστοί, είναι η εξαίρεση και φαίνονται απ' τον τρόπο που ζουν και λειτουργούν, απ' τις απομονωμένες ενορίες που υπηρετούν και απ' το ανθρώπινο έργο που παράγουν.

Είναι απόκληροι και υπό διωγμόν ενίοτε, απ' την ιεραρχία τους, επειδή χαλάνε την πιάτσα και τους αξίζει σεβασμός από πιστούς και μη...

10 σχόλια :

  1. Δεν κάνει το ράσο τον παπά φίλε Γιάννη, και αυτό δυστυχώς το βλέπουμε καθημερινά.
    Οι άγιοι αυτοί πατέρες μόνο άγιοι δεν είναι,όπως πολύ σωστά είπες υπάρχουν και μερικοί αγνοί, αλλά είναι τόσοι λίγοι που χάνονται μέσα στη σαπίλα και τη διαφθορά των πολλών.Το χειρότερο είναι ότι θα βγουν λάδι όλοι αυτοί οι απατεώνες και οι εγκληματίες, και έχεις και το ποίμνιο μα τους ακολουθεί πιστά και να κλείνει τα μάτια στην όποια διαστροφή, ή κλεψιά τους και να ψάχνει να βρει δικαιολογίες για την συμπεριφορά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο θα υπάρχουν κορόιδα θα υπάρχουν και εκμεταλλευτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πες τα Χαράλαμπε (Γιάννη)..
    Ίσως κάποιοι που τους συμφέρει να μας έχουν γονατιστούν, κάποτε να τρομάξουν όταν αντιληφθούν πως τους έχουμε πάρει χαμπάρι και είμαστε πολλοί...
    Χάρηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βλέπεις λύκαινα, ο συνδυασμός της λαχτάρας για "σωτηρία" και της προπαγάνδας του στυλ, "η εκκλησία δεν φταίει για τις προσωπικές ενέργειες του καθενός", έχουν ριζώσει στα μυαλά των απλών και αγνών πιστών και τρέφουν ψευδαισθήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε αετέ, είναι σαν το λογοπαίγνιο "η κότα έκανε τ' αυγό ή το αυγό την κότα;", τελικά οι μεν συντηρούν τους δε.

    Και επειδή οι δεύτεροι, που αναφέρεις δεν πρόκειται να αλλάξουν, θα πρέπει να ανοίξει το μυαλό των πρώτων.

    Πρέπει να κρίνουν και να συνδυάζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ουπς... το προηγούμενο μήνυμα ήταν για τον Μιχάλη.
    Ο δαίμων του... πληκτρολογίου...

    Αετέ φίλε μου, ότι συμφέρει, είναι σίγουρο, επίσης είναι σίγουρο ότι κάποτε, ελπίζω γρήγορα, οι γονατιστοί θα σηκωθούν και τότε όλα τα ψέμματα θα... αυτοκαταστραφούν, από έλλειψη λόγων ύπαρξης!!

    Κι εγώ χάρηκα, φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Την καλησπέρα μου!
    Ο σκοταδισμός καλά κρατεί!
    Το άρθρο σου με έχει καλύψη απόλυτα!
    Καλή συνέχεια!
    Ωρα καλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νασαι καλά φίλε μου.

    θα πρέπει κάποτε να χαράξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «Ο τσαρλατανισμός γεννήθηκε την μέρα που ο πρώτος κατεργάρης, συνάντησε τον πρώτο βλάκα», έλεγε ο Βολτέρος, «...από τότε οι κατεργάρηδες πολλαπλασιάστηκαν...»
    Περιμένατε δηλαδή τίποτα καλύτερο;
    Οι καλοί πάντα είναι αφανείς και ποτέ δεν ξεπαιρνούν το βαθμό του απλού παπά! Όσο πιο πάνω τόσο το χερότερο με αποκορύφωμα την Αγιοσύνη!
    Ξέρω τι λέω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σωστά. Γι' αυτό ακριβώς γράφω ότι οι λίγοι καλοί (πιστοί) παπάδες, φαίνονται, απ' τον τρόπο ζωής τους φίλε μου.
    Και βέβαια, παραμένουν στο περιθώριο και δίνουν αγώνα για να επιβιώσουν.

    Είναι όμως ελάχιστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails