Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ... "ΟΧΤΡΟΙ"

Ήρθαν στην πόλη του Πειραιά, οι Κρητικοί αγρότες...

Έφεραν καμμιά εικοσαριά τρακτέρ και τα... αιτήματά τους...

Οι δυνάμεις καταστολής τους... υποδέχτηκαν με αποκλεισμό, χημικά και συλλήψεις...

Στο λιμάνι πανδαιμόνιο καπνοί, δάκρυα, βήχας πρωταγωνιστούν στο νέο επεισόδιο του γνωστού σήριαλ.
Οι αγρότες της Κρήτης, θα έκαναν μια πορεία με τα τρακτέρ τους, με προορισμό το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία θα διαρκούσε δυο - τρεις ώρες, με σκοπό την συνάντηση με τους εκεί "αρμόδιους"!!

Δηλαδή μια πορεία-διαδήλωση, σαν τις πολλές, καθημερινές, με την προσθήκη των τρακτέρ, που θα έδινε και μια νότα, αντίθεσης με το περιβάλλον.

Και ξαφνικά, τα ΜΑΤ (ναι, τα ίδια ΜΑΤ που παρακολουθούσαν να καίγεται η Αθήνα και να λεηλατούνται τα καταστήματα), έγιναν υπερευαίσθητα και... αγρίεψαν!!

Η πρόταση να βάλουν λεωφορεία ή "κλούβες" (;;;) να τους μεταφέρουν, απ' το λιμάνι στο υπουργείο, ελέγχεται ως φαιδρή και γελοία.
Αυτοί οι άνθρωποι, ήρθαν να ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΝ τις θέσεις, τα αιτήματα, τις διεκδικήσεις και τις λύσεις που οι ίδιοι θεωρούν δίκαιες, δεν ήρθαν για εκδρομή, ούτε για εθιμοτυπική επίσκεψη.

Γνωρίζουν ότι με κατ' ιδίαν επισκέψεις και διαλόγους σε πολυτελή γραφεία, δεν γίνεται τίποτε. Και το γνωρίζουν διότι οι κινητοποιήσεις τους δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, είχαν εξαντλήσει την ευπιστία τους σε όλα αυτά τα στάδια, τα οποία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, είναι συνάντηση, είναι γνωστοποίηση αιτημάτων, είναι συζήτηση κλαδικών υποθέσεων προς τους "υπεύθυνους" πολιτικούς, είναι οτιδήποτε άλλο από ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση, με την πρόταση των "λεωφορείων" προσπάθησε να τους αποτρέψει απ' τον σκοπό της άφιξής τους και να τους οδηγήσει σ' έναν ακόμη διάλογο εν κρυπτώ.


Για σκεφτείτε, αντί για τα ΜΑΤ, να τους περίμενε ο υπουργός στον Πειραιά...

Οποία έκπληξις (ευχάριστη) και πόσο διαφορετικό υπόβαθρο στον διάλογο, θα δημιουργούσε αυτή η κίνηση...

Αλλά και να το σκέφτονταν, ο υπουργός δεν ήταν εδώ, έφυγε για Βρυξέλλες από σήμερα (Δευτέρα) για να προλάβει το ραντεβού, που έχει την... Τετάρτη!!!

(Θα πηγαίνει με τραίνο, στα πλαίσια του κυβερνητικού δίπτυχου "σεμνά και ταπεινά" ή αργεί να προσαρμοστεί, οργανικά, σε άλλο κράτος...

Όμως εκεί ήταν τα ΜΑΤ, χωρίς κανείς απ' τους πεφωτισμένους υψηλόμισθους σύμβουλους, να σκεφθεί, μήπως αυτή η αναίτια όξυνση, μπορεί να χειροτέρευε τα πράγματα.

Η δράση φέρνει αντίδραση.

Τι θα κάνουν οι ταγοί μας, αν απ' το βράδυ βγαίνουν στον Πειραιά, Κρητικοί αγρότες;

Πώς θα αντιμετωπίσουν μια τέτοια "απόβαση";;

Θα τους πετάξουν στη θάλασσα; θα απαγορεύσουν στα πλοία απ' την Κρήτη να πιάνουν Πειραιά;;

Και αν οι υπόλοιποι αγρότες της χώρας, ξανακατεύουν στους δρόμους; Ακόμη ζεστά είναι τα τρακτέρ τους.

Ήδη τα μπλόκα του Προμαχώνα ενισχύονται, λόγω των γεγονότων του Πειραιά.

Μήπως αυτές οι άφρονες ενέργειες μπορούν να στρώσουν το χαλί σ' αυτούς που καιροσκοπούν ονειρευόμενοι ανεξαρτητοποιήσεις;;
Μήπως αυτοί οι κύκλοι, αντλούν δύναμη και επιχειρήματα, από κάποιους ηλίθιους, με πολιτική δύναμη και εκμεταλλεύονται τη δίκαιη αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας, η οποία βεβαίως και δεν έχει τέτοιους προσανατολισμούς, αλλά καθίσταται ευάλωτη ακριβώς εξ αιτίας αυτής της αγανάκτησης και της αίσθησης της αδικίας;;

Μήπως αυτές οι ενέργειες των κυβερνώντων, προσθέτει βελάκια στη φαρέτρα όσων επιβουλεύονται τη συνοχή μας και την εδαφική ακεραιότητά μας;

Συνωμοσιολογικό;; Ίσως...

Ανεδαφικό;;; Μακάρι...

4 σχόλια :

  1. Για άλλη μία φορά η εξουσία έδειξε το σκληρό της πρόσωπο σε λάθος ανθρώπους, έκαναν ένα τεράστιο ταξίδι να ζητήσουν το δίκιο τους, και αντί για την συνάντηση με τον υπουργό βρέθηκαν εκεί που βρίσκονται όλοι όσοι διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο...συνάντηση με τα Ματ.Η δικαιολογία ήταν ότι στις μεγαλουπόλεις απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων σαν αυτά που διαθέτουν οι αγρότες, ας πήγαινε ο υπουργός εκεί να τους δει να μην γινόταν πορεία, όπως είπες και συ φίλε γιάπετ έφυγε στο εξωτερικό, και ο υφυπουργός έφυγε; Ακέφαλο το άφησαν το υπουργείο, το κράτος που βρίσκεται;Και καλά αυτοί οι καημένοι ήρθαν με τα καράβια και κλείσαν τις πύλες του λιμανιού, αν έρθουν από την στεριά από τις εθνικές οδούς οι άλλοι αγρότες τι θα κάνουν; Θα βγάλουν και τα τανκς μήπως;Είναι αυτό που ζούμε Δημοκρατία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή μου φίλη, Λύκαινα, απ' τη μια οι σπασμωδικές κινήσεις μιας κυβέρνησης που ξεψυχάει, απ' την άλλη ο δικαιολογημένος φόβος για τους σωτήρες που έρχονται και κάποτε ήταν ίδιοι ή χειρότεροι, είναι κακός σύμβουλος για το λαό.

    Αν νοιώθεις εγκλωβισμένος, αντιδράς απρόβλεπτα και αυτό φοβούνται και κρύβονται.

    Έχουν αρχίσει να πέφτουν οι μάσκες σε διεθνές επίπεδο και η εξέλιξη των πραγμάτων θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, απρόβλεπτη και καλπάζουσα.

    Και δεν αναφέρομαι μόνο σε πολιτικό επίπεδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και το καλύτερο δεν το είδες. Ο Παπανδρέου πήγε στο λιμάνι και ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι του έρριξαν πιπέρι στα μάτια. Ποιον ηλίθιο προσπαθούν να πείσουν;Λες και δεν τον γνώριζαν οι αστυνομικοί και τον ψέκασαν με τα χημικά σαν διαδηλωτή.
    Μεγάλη κομπίνα η πολιτική. Και κυρίως δεν πρέπει να έχεις τσίπα επάνω σου γιατί πρέπει να είσαι ασύστολος ψεύτης (τύφλα να έχει ο Μυνχάουζεν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά αυτό είναι εντελώς τρελλό για να είναι κατά λάθος ενέργεια...

    Θα έχει άδικο κάποιος να σκεφθεί ότι στα πλαίσια της εναλλαγής των δύο κομμάτων στην εξουσία, προσπαθεί ο Κωστάκης να δώσει πόντους στο Γιωργάκη, τώρα που βλέπει ότι κάνει βουτιά;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails