Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

ΘΕΤΙΚΗ Ή ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ "ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ";;;

Η εξομοίωση της εκκλησίας με όλα τα άλλα νομικά πρόσωπα και η ανάλογη φορολογική αντιμετώπισή της εκ μέρους της πολιτείας, θα έλυνε τα περισσότερα, αν όχι όλα, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, σαν κράτος.

Σαφώς και αδιαφορούν παντελώς οι ταγοί της, αν το «μάρμαρο» καλείται να πληρώσει ΠΑΛΙ ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, που πάντα βολικός, αβοήθητος, απροστάτευτος και ευάλωτος, αποτελεί το εύκολο θύμα των θυτών της εξουσίας.

Αυτό όμως το πλήθος, αποτελεί συνάμα και το κύριο σώμα των πιστών της θρησκείας, που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει, καθοδηγεί και προστατεύει η ορθόδοξη εκκλησία της Ελλάδος.

Είναι η «αγελάδα» που καθημερινά και με κάθε αφορμή, αρμέγει αυξάνοντας θεαματικά τον πλούτο που έχει, από αιώνες, συσσωρεύσει.
Τα λεγόμενα ασθενέστερα στρώματα, που αν είχε ίχνος ευαισθησίας θα προσπαθούσε να ανακουφίσει και με άλλες ενέργειες, πιο αποτελεσματικές από τις λιτανείες, τις αγρύπνιες και τα ευχέλαια και ταυτόχρονα θα έκανε τους αγαστούς συνεργάτες της, τους ανάλγητους και ψυχρούς καβαλάρηδες της εξουσίας πολιτικούς, ακόμη και χωρίς να το θέλουν, να εννοήσουν, για πρώτη φορά, τα κούφια λόγια περί ενδιαφέροντος για τον λαό.

Αυτό λοιπόν το αυτόκλητα αντιπροσωπευτικό, του θεού επί της γης, ιερατείο, θα πρέπει να πάψει να «χτυπάει την πλάτη» του πιστού, με υποκριτική κατανόηση και να προσπαθεί να τον πείσει ότι όσο πιο άσχημα και δύσκολα διάγει τη ζωή του, τόσο πιο όμορφα θα είναι όταν... πεθάνει!!!

Θα πρέπει οι αρχιερείς του δόγματος, να πάψουν να δίνουν επιθεωρησιακές παραστάσεις αλτρουισμού, ποιμενικής ευθύνης, πνευματικής στήριξης και συμπόνοιας στο προσκήνιο και μόλις πέφτει η αυλαία, να κάνουν βουτιές στο χρυσάφι, όπως ο διάσημος γεροπάπιος του Ντίσνεϊ...

Αναρωτιέμαι τι αντίκτυπο θα είχε στο σύνολο των πολιτών, μια τέτοια κίνηση καθολικής προσφοράς, απ’ τη μεριά της επίσημης εκκλησίας, όπως επίσης και πώς ο λαός θα εισέπραττε την αναγκαστική φορολογία (όπως συμβαίνει με όλους μας) της «περιουσίας» που η εκκλησία έχει αποκτήσει με χρυσόβουλα, φιρμάνια και εγκληματικές ενέργειες, εδώ και 17 αιώνες και που συνεχίζει να «αυγατίζει» με μοντέρνες άνομες πράξεις (χρηματιστήριο, real estate κ.α.), πέραν του κλασσικού και διαχρονικού αρμέγματος των πιστών της με ανυπόστατες υποσχέσεις και όχι μόνο.

Ποιά θα ήταν η γεύση που θα άφηνε, το ένα ή το άλλο, στον κόσμο;;;

Θα υπάρξουν συνέπειες στην κοινωνική ζωή μας;;

Νομίζετε, ότι θα ήταν θετικές ή αρνητικές και πού θα μπορούσαν να οδηγήσουν;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails