Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΑ ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ...

Έχει γεμίσει το διαδίκτυο μ' αστεία και ανέκδοτα σχετικά με την δεύτερη, πανομοιότυπη της πρώτης το 2006, απόδραση του Παλαιοκώστα.
Είναι κατανοητή η παραγωγή αστείων σχολίων που επισύρει ένα τέτοιο γεγονός, αλλ΄ποιά είναι αυτά τα συναισθήματα που κάνουν τους πολίτες να έχουν τέτοιου είδους αντιδράσεις και διάθεση για χιούμορ;;

Αν καθίσει κανείς και σκεφθεί την ευρύτητα του πεδίου, πάνω στο οποίο μπορούμε να αστειευτούμε με τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν και πάντα συνέβαιναν, θα διαπιστώσει ότι οι πολιτικοί μας, το μόνο που μας δίνουν αφειδώς, είναι οι αιτίες για καινούρια ανέκδοτα, σε ολόκληρο το στίβο της κοινωνικής πραγματικότητας.
Και βέβαια δεν αναφέρομαι μόνο στο διάστημα που μας "κυβερνά" η παρούσα κυβέρνηση αλλά και στις ημέρες της προηγούμενης που σύντομα, απ' ότι φαίνεται θα είναι και η... επόμενη.

Άσχετα με το αν ο Παλαιοκώστας προκαλεί έως και συμπάθεια και όχι άδικα ίσως, άσχετα αν οι αποδράσεις του εμπνέουν τους συγγραφείς του PRISON BRΕΑΚ, άσχετα αν είναι ο νέος Ρωχάμης και θα μαζέψει καμμιά 500αριά χρόνια φυλακή απ' τις αποδράσεις, άσχετα αν δεν είναι φονιάς, είναι ένας άνθρωπος με παραβατική συμπεριφορά και έχει διαπράξει εγκλήματα, όπως η απαγωγή, για τα οποία η πολιτεία τον έχει τιμωρήσει, αφού παραβιάζει τους νόμους της, με φυλάκιση συγκεκριμένης διάρκειας.

Αυτός όμως ο άνθρωπος, όποτε γουστάρει αποδρά και μάλιστα με κινηματογραφικούς τρόπους, από φυλακές που τις χρησιμοποιεί, για κάποιο διάστημα, ως κατάλλυμα.

Φυσικά, απ' τη μεριά του είναι εντελώς φυσιολογικό να φεύγει, αφού μπορεί. Αν καθόταν ο καθένας μέσα με τη θέλησή του, δεν θα ήταν φυλακή αλλά κατασκήνωση...

Απ' την άλλη μεριά οι φωστήρες της κυβέρνησης, αποδίδοντας τέλεια το ρόλο τους στο κωμικό σήριαλ "Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ", παίρνουν (για πολλοστή φορά) μέτρα, στην "προσπάθειά" τους να... εκτίουν τις ποινές τους οι κρατούμενοι, αρχίζοντας απ' την άρση της ανωνυμίας των... καρτοκινητών!!!

Πώς δεν το είχαν σκεφθεί μέχρι τώρα, είναι απορίας άξιον... Είπαμε κωμωδία είναι, ας είμαστε λίγο ανεκτικοί και στις κρυάδες...

Αμεσότατα παραπέμφθηκαν οι ανεκπαίδευτοι φρουροί, ως υπαίτιοι, από τους... εκπαιδευμένους υπουργούς.

Αυτό είναι κρατος, έγινε κάτι, αμέσως στο σκαμνί οι υπεύθυνοι...

Τι άλλο θέλουμε σαν πολίτες, προκειμένου να αισθανόμαστε ασφαλείς και ήρεμοι για να επιδοθούμε στο μάζεμα των φόρων και να βοηθήσουμε όλοι μας, για να μη γίνουν οι διάφοροι τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομήχανοι, μεγαλοδημοσιογράφοι και λοιπά αναξιοπαθούντα στρώματα, σαν εμάς;;;

Βεβαίως, από κανενός πολιτικού ταγού δεν πέρασε απ' το μυαλό ότι έχει, τουλάχιστον, πολιτική ευθύνη, για το γεγονός και όχι μόνο.
Η χοντρή πέτσα που περιβάλλει τον εγκέφαλό τους, δεν τους επιτρέπει, παρά μόνο να καταλογίζουν ευθύνες σε οποιονδήποτε πλην εαυτών και να αναλώνονται σε διαπιστώσεις αδυναμιών στην λειτουργία του συστήματος, να προτείνουν λύσεις που δεν εφαρμόζουν ποτέ, στα τηλεοπτικά παράθυρα και να παρελθοντολογούν για το ποιός έχει κάνει τις περισσότερες μαλακίες, ώστε να φθάσουμε εδώ, καθώς και να υπενθυμίζει ο ένας στον άλλο τις προτάσεις του, όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Για το μόνο που μπορεί να υπερηφανεύεται η Ν. Δημοκρατία, είναι ότι επί των ημερών της, οι αποδράσεις έχουν μια... γκλαμουριά, χρησιμοποιήται τεχνολογία και όχι προχειρότητες που επί ΠΑΣΟΚ, έκαναν τους "κρατούμενους" να πηδούν τη μάντρα και να τρέχουν με τα πόδια, μέσα στους δρόμους.

Θα μου πείτε προχωράει ο κόσμος... πάμε μπροστά...
Σωστό κι αυτό!!

Παρεπιπτόντως νομίζω ότι ο μεγαλύτερος, ηλικιακά, Παλαιοκώστας, βρίσκεται στις φυλακές της Πάτρας, όπου "κρατείται" (που λέει ό λόγος) και αναρωτιέμαι αν θα ήταν σκόπιμο, εμείς οι bloggers να προσπαθήσουμε να προβλέψουμε τον τρόπο με τον οποίο θα αποδράσει κι αυτός, είτε με την βοήθεια του μικρού είτε όχι.
Ελπίζω να μην επιλέξει κι αυτός ελικόπτερο, όχι γιατί θα καταστεί ανέφικτο, μετά την άρση της ανωνυμίας των καρτοκινητών, αλλά γιατί βαρεθήκαμε πια και επιπλέον, δεν θα έχει και γούστο, από πλευράς ρίσκου αποτυχίας.

Πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε την κυβέρνηση στις αγωνιώδεις προσπάθειες που κάνει για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων.

Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ως πολίτες και να σταθούμε στο πλευρό των άξιων κωμικών μας που κατέχουν θώκους και έχουν την ευθύνη για την καλοπέρασή μας, πράγμα που είναι ο μοναδικός τους σκοπός και αγωνία.

Πρέπει, επιτέλους να πάψουμε να διαμαρτυρόμαστε για την ανικανότητά τους και να τους... συνηθίσουμε, διότι αυτοί είναι, δεν έχουμε άλλους, τι να κάνουμε τώρα;;;

Γι' αυτό δηλώστε όλοι τα καρτοκινητά, να αρχίζετε την συνομιλία σας προφέροντας, αργά και καθαρά, το όνομά σας, τη διεύθυνσή σας και με την ευκαιρία και το εισόδημά σας, για να βοηθήσετε και σε άλλα επίπεδα την κυβέρνηση να πατάξει τη διαφθορά όπως προσπαθεί, αλλά την εμποδίζετε εσείς...

Καταλαβετέ το και μην γελάτε, διότι είμαστε για... κλάματα.

Καλό ξημέρωμα...

4 σχόλια :

  1. "Παρεπιπτόντως νομίζω ότι ο μεγαλύτερος, ηλικιακά, Παλαιοκώστας, βρίσκεται στις φυλακές της Πάτρας, όπου "κρατείται" (που λέει ό λόγος) και αναρωτιέμαι αν θα ήταν σκόπιμο, εμείς οι bloggers να προσπαθήσουμε να προβλέψουμε τον τρόπο με τον οποίο θα αποδράσει κι αυτός, είτε με την βοήθεια του μικρού είτε όχι."

    Πηγές αναφέρουν ότι ο μετροπόντικας που κανονικά θα επέκτεινε την γραμμή Αιγάλω προς Πειραιά, άλλαξε κατεύθυνση και κινείται στην Αθηνών-Κορίνθου προς Πάτρα με τελικό σταθμό τις εκεί φυλακές, ελπίζουν πως σε καμιά 20ετία θα φτάσει στο προορισμό του, για το ραντεβού που έχει με τον μεγαλύτερο των αδελφών.
    Εν το μεταξύ ο μεγαλύτερος των αδελφών, πήρε κρυφά κατά την ώρα του μεσημεριανού ένα κουταλάκι και έχει αρχίσει και αυτός το σκάψιμο κάτω από το κρεβάτι του, με κατεύθυνση προς Αθήνα για να τον συναντήσει πιο γρήγορα.

    ;)

    Πως σου φαίνεται το σενάριο;

    :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό αλλά όχι για Παλαιοκώστηδες.

    Είναι πολύ αργό γι' αυτούς.

    Αφού μπορούν να πάρουν λιμουζίνα και να πάνε μέσα στις φυλακές, να τον πάρουν και να φύγουν... κύριοι.
    Ποιος θα τους εμποδίσει;;;

    Είναι για τέτοιες ταλαιπωρίες... Παλαιοκώστηδες άνθρωποι!!!

    χαχαχαχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπέρα,καλά αυτοί που διαθέτουν καρτοκινητά,θε επιδεικνύουν ταυτότητα στον περιπτερά της γωνίας??//
    Βρέθηκαν λέει 40.000Ε και θεωρήθηκε υποπτος!!!!!!τι να κάνει τόσα λεφτά αραγε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα φίλη taspa.

    Είναι για πικρά γέλια η φαεινή που είχαν οι εγκέφαλοι της πολιτείας, για τα κινητά, αφού θεωρούν πιό εύκολο να κάνουμε εμείς αυτό που λες, με τον περιπτερά, απ' το να θωρακίσουν, ας πούμε, τις φυλακές από σήμα κινητής τηλεφωνίας.

    Όσο για τις 40.000, έχουν δίκαιο να ψιλιάζονται κάτι, τη στιγμή που γνωρίζουν τα ποσά με τα οποία αμοίβονται οι φρουροί...

    Άραγε είναι τόσο βλάκες και ανίκανοι ή περισσότερο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails