Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ: Ενημερωνόμαστε και σκεπτόμαστε...

Μια μικρή βόλτα στα blogs, δείχνει στον επισκέπτη τους μια εικόνα που επικρατεί και στην κοινωνία, σε σχέση με την περιβόητη "ώρα της γης".

 Άλλοι θεωρούν ότι το κατέβασμα του διακόπτη, απόψε το βράδυ, στέλνει μήνυμα στα αφεντικά του πλανήτη, ότι είμαστε εδώ και μάλιστα "ενεργοί" και άλλοι ότι αυτή η "συμβολική" ενέργεια είναι "τσεκάρισμα", αυτών των αφεντικών, προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσο μπορούν να περάσουν στους "γκογίμ" (σε εμάς, τη μάζα),  κατευθυντήριες εντολές, αρχίζοντας απ' τα πιο ανώδυνα και να εκτιμήσουν την τάση συμμετοχής της ανθρωπότητας σε οργανωμένες ενέργειες, ντυμένες με μανδύα πανανθρώπινης σκοπιμότητας.

 Έχω την άποψη ότι προσπαθούν κάποιοι (η γνωστή άγνωστη παγκόσμια κυβέρνηση) να διαπιστώσουν κατά πόσο έχει πιάσει η απειλή της "υπερθέρμανσης" του πλανήτη, κατά πόσο έχει ευαισθητοποιηθεί ο μέσος πολίτης σε οικολογικά θέματα και κυρίως αν όλα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέσο χειραγώγησης των λαών καθώς και αν αρχίζει να δείχνει ότι μπορεί, αυτή η ευαισθησία, να γίνει ο "Δούρειος ίππος" τους για την κατάκτηση των συνειδήσεών μας και σε άλλα θέματα, μελλοντικά.

 

Κανείς λογικός άνθρωπος, με στοιχειώδη ενημέρωση και αναλυτική σκέψη, δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο, αυτή η δημοσκόπηση υπακοής να συνιστά στάδιο εργαστηριακής διερεύνησης κατευθυνόμενης συλλογικής συμπεριφοράς, σε σχέση με την προβαλλόμενη αιτία.

 

Το επιχείρημα που ακούω από ανθρώπους οι οποίοι ισχυρίζονται ότι θα εφαρμόσουν το "μέτρο", απόψε, είναι το "έλα μωρέ και τι έγινε αν σβήσουμε τα φώτα, μια ωρίτσα;"  η απαντησή μου και προσωπική μου άποψη, είναι ότι μέσα σ' αυτή τη "θέση" υπάρχει, εγγενώς, και η απάντηση επί της ουσίας, η οποία είναι: Τίποτε...

 Δεν θα γίνει απολύτως τίποτε, όπως και στην περίπτωση ανυπακοής!!!

 Πάντως, προσωπικά θεωρώ σωστό να μην εξαντλούμε την "δυναμική" μας αντίδραση στο κατέβασμα του διακόπτη και να μη θεωρούμε ότι κάναμε το καθήκον μας ή ότι περνάει απ' το χέρι μας, κουνώντας το δακτυλάκι μας, τόσο όσο χρειάζεται για να σβήσουμε το φως!!

 Η, αντικειμενικά, σωστή άποψη είναι ότι η υπακοή ή η ανυπακοή, είναι υποκειμενικό θέμα και αν υπάρχει κάτι θετικό σ' αυτήν την "παράτα", αυτό είναι ότι ίσως μας δείξει ότι χρειαζόμαστε προσωπική ενημέρωση για το θέμα. Ίσως όλο αυτό, γίνει αφορμή να μάθουμε (κατά το δυνατόν) όλοι μας, τι πρέπει να κάνουμε, γιατί και πώς καθώς και ποιό είναι αυτό που προσδοκούμε...

 Πιστεύω ότι η "ώρα της γης", είναι τεχνητή και σκηνοθετημένη προσπάθεια επιφόρτισης ευθυνών στα θύματα, που είναι οι λαοί και η απόσπαση της προσοχής απ' τους πραγματικούς ενόχους, της όποιας δυσμενούς θέσης έχει περιέλθει ο πλανήτης, αν έχει περιέλθει...

 

Οι οργανώσεις  φερέφωνα, εφαρμόζουν ακριβώς την ίδια τακτική με τους δοσίλογους νομισματοδέκτες πολιτικούς, που κάθε τόσο μας λένε "τα φάγαμε και γι' αυτό πρέπει να ξαναπληρώσετε".

 Θα περάσει και το "καταστρέΦΟΥΜΕ τον πλανήτη και σας καλούμε να τον σώΣΕΤΕ, αναλαμβάνοντας ΕΣΕΙΣ τις ευθύνες ΜΑΣ";;;

 

 ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ...

 ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΤΕΧΝΗΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΕΝΟΧΕΣ ΑΛΛΩΝ;;;

10 σχόλια :

  1. Συμφωνώ και επαυξάνω τη φωνή μου ενάντια στην χειραγώγηση-υπακοή των λαών της γής.
    Όλοι αυτοί πού είναι υποστηρικτές της πρωτοβουλίας,άς μάθουν ποιοί κρύβονται πισω απο την WWF,και μετά να δούμε άν συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις διαταγές της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ σήμερα από πείσμα τα έχω ανάψει όλα!!!!!
    Δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση να με κατευθύνουν!

    Δεν είδα όμως κανένα κανάλι που όλη την εβδομάδα μας το έπαιζαν ευαισθητοποιημένοι να κατεβάσει κανένα τον διακόπτη του....υποκριτές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νάντια, το καλό με δαύτους όλους τους αφεντάδες του πλανήτη, είναι ότι νομίζουν πως μπορούν ακόμη, να άγουν και να φέρουν τον κόσμο, τόσο εύκολα, όσο εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

    Όχι ότι τους έχουμε κάνει τη ζωή δύσκολη, αλλά δεν περνούν πια τόσο εύκολα τα σχέδιά τους ή καλλίτερα, τα αντιλαμβάνονται περισσότεροι απ' όσοι νομίζουν αυτοί.

    Βέβαια η ενημέρωση θέλει κόπο για να είναι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική, αλλά, ευτυχώς, σήμερα υπάρχουν τρόποι και προσβάσεις.

    Είναι μκρύς ο δρόμος, αλλά υπάρχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άρια, τι λες;;;

    Γνωρίζεις πόσο... κοστίζει ο τηλεοπτικός χρόνος;;

    Δούλευαν με... μπαταρίες βρε καχύποπτη, με μπαταρίες.:):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α σόρρυ, δεν το ήξερα...
    Είμαι πολύ κακιά τελικά!!! :):):)

    Λέω όμως τώρα εγώ πάλι..(τι να κάνω, η κακία δεν μου φεύγει εύκολα...) μπας και έκαναν κάνα πείραμα η κάτι τέλος πάντων...και χρειάζονταν ενέργεια...και καλά θέλαν να κλείσουμε τα φώτα για το καλό του πλανήτη?? Λέω τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χμ... δεν αποκλείεται τίποτε, αν και θεωρώ ότι το μόνο πείραμα που έγινε χθες, ήταν αυτό που αναφέρω στην ανάρτηση.

    Ελπίζω να απογοητεύτηκαν απ' τον κόσμο, διότι οι κυβερνήσεις το υποστήριξαν, ως ήταν αναμενόμενο...

    Ψιλονευρίασα που είδα να σβήνουν μνημεία, όπως η Ακρόπολη, αλλά το ζητούμενο πιστεύω ότι ήταν τα νοικοκυριά, η πρωτοβουλία του καθενός μας κι εκεί απέτυχε.
    Είμασταν... ανυπάκουοι!

    Πάντως μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα φώτα μου τέτοια ώρα ήταν κλειστά όχι γιατί μου είπαν κάποιοι να τα κλείσω, αλλά γιατί κάθε Σάββατο τέτοια ώρα λείπω από το σπίτι μου. Υάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ούτε ρεύμα, ούτε νερό, που υποφέρουν και νομίζουν ότι θα το καταπιώ που προσπαθούν να με γεμίσουν ενοχές; Εγώ βομβάρδισα τη Γιουγκοσλαβία με τόσο πλουτώνιο και ουράνιο; Αυτά τα ραδιενεργά στοιχεία σε τι βοηθάνε τον πλανήτη... να γίνει πιο ψυχρός; Αν ήμουν στο σπίτι θα άναβα όλα τα φώτα και τις ηλεκτρικές συσκευές για μια ώρα!!!! Πόσο ακριβότερα θα ερχόταν ο λογαριασμός στο τέλος του διμήνου; Τριάντα ευρώ...σιγά... έτσι και αλλιώς το πληρώνω χρυσάφι στη ΔΕΗ και αναγκαστικά καίω όσο χρειάζομαι και ούτε Watt παραπάνω... Δεν είμαι η μόνη, οι περισσότεροι από μας δεν σπαταλάμε το ρεύμα γιατί δεν έχουμε να το πληρώσουμε, να πάνε να δουλέψουν κανέναν άλλο... εγώ δεν μάσησα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάγια τακτική των... αφεντάδων μας Σταυρούλα. Ακόμη κι αυτή η αντίδραση των blogs κάτι είναι, διότι τα παρακολουθούν, να είσαι βέβαιη γι' αυτό.

    Πρέπει να αντιδρούμε σε κάθε τους ενέργεια (ατομικά και συλλογικά), αν και δεν μας έχουν αφήσει περιθώρια, όμως ακόμη και η διαπίστωση ότι δεν "μασάμε", σίγουρα τους κωλώνει ή τουλάχιστον τους κάνει να ψάχνουν για πιο σύνθετους τρόπους προκειμένου να περάσουν τις επιδιώξεις τους.

    Τουλάχιστον γνωρίζουν ότι αφυπνιζόμαστε, σιγά σιγά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Halikas: Αγαπητοι φιλοι γεια σας.Συμφωνω με οσα εχετε αναφερει για την ωρα της γης και το κλεισιμο του διακοπτη.Αυτο που συμβαινει ειναι τελειος παραλογο, δηλαδη τι προσπαθουν να μας πουν; Οτι πρεπει να τους πεισουμε να σταματησουν να καταστρεφουν τον πλανητη μας.Αυτοι που παραγουν την βρωμικη ενεργεια ειναι αυτοι που μας λενε να προσπαθησουμε να τους πεισουμε για την αντιρρυπανση της γης.Δεν τους εκανα το χατηρι να πεσω σε αυτη την παγιδα.Ομως θα ηθελα να μου πει καποιος, τι θα συμβει αν ολοι οσοι εχουμε την ευαισθησια για την απορρυπανση της γης αρχησουμε να χρεισημοποιουμε την λεγομενη καθαρη ενεργεια και οχι αυτη που εκεινοι μας υποχρεωνουν να εχουμε.Καθαρη ενεργεια και ελευθερη δηλαδη χωρις κοστος.
    Τι θα συμβει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε Θεόδωρε, σε καλωσορίζω στην παρέα μας...

    Όντως προσπαθούν να κατευθύνουν τις προσπάθειές μας στην κατεύθυνση που αυτοί θέλουν, έτσι ώστε να τις χειρίζονται εύκολα και για να μην στραφούν, αυτές, προς κατευθύνσεις που δεν θα μπορούν να ελέγξουν.

    Επίσης νομίζουν ότι διοργανώνοντας τέτοιες φιέστες, θα εκτονώσουν την αντίδραση των ενσυνείδητων πολιτών.

    Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να στραφούμε οργανωμένα προς την λεγόμενη καθαρή ενέργεια, από την άποψη υλικοτεχνικής υποδομής.

    Εννοείς κάτι συγκεκριμένο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails