Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Το έργο παίζεται... κανονικά!!!

Η διαχείριση και η αξιοποίηση των τεσσάρων (μη ξεχνάμε το έμβρυο) αδικοχαμένων συνανθρώπων μας, ξεκίνησε και συνεχίζεται.

Άπαντες οι πρωταγωνιστές του θιάσου, παρόντες.

Ο στόχος,  επετεύχθη και σχεδόν, όλα τα ΜΜ"Ε" ασχολούνται με το τραγικό γεγονός, εξ' αιτίας του οποίου έχουν εξαντλήσει τα αποθέματα "ανθρωπιάς", "αγανάκτησης" και υποκριτικής λύπης.

Κατά διαστήματα ρίχνουν και την ευθύνη στους διαδηλωτές και κάνουν... κάποιες αναφορές στους γνωστούς "αγνώστους" οι οποίοι παραμένουν "γνωστοί άγνωστοι" εδώ και 35 τουλάχιστον, χρόνια.

Οι πολιτικοί, που έχουν ΟΛΟΚΛΗΡΗ την ευθύνη για τα χθεσινά γεγονότα και ως προς τα αίτια και ως προς το αποτέλεσμα, θυμήθηκαν τα διάφορα "πρέπει" που αραδιάζουν σε ανάλογες περιπτώσεις και που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ, βασιζόμενοι στη λήθη του λαού και στον τρόμο που του προκαλούν, με προσεκτικά σχεδιασμένες ενέργειες, μέτρα και νόμους, γνωρίζοντας ότι αν υλοποιηθούν, αυτά τα "πρέπει", δεν θα μπορούν να παίξουν τον εξ' ίσου βασικό ρόλο τους στο έργο, οι άλλοι πρωταγωνιστές, οι λεγόμενοι "αντιεξουσιαστές".

Αυτοί που εντέλλονται, κατά καιρούς, να ανασύρουν το φόβο του λαού, την ανασφάλειά του όταν ακουστεί η φωνή του, προκειμένου να περάσουν διάφορα μέτρα στο "ντούκου" ή να αποπροσανατολίσουν τη γνώμη του.

Οι σκηνοθέτες όμως που έχουν την ευθύνη του σχεδιασμού "δράσης" όλων αυτών των συντελεστών και του στησίματος των σκηνών που ο λαός, άναυδος, θα παρακολουθήσει, κάθε φορά ζωντανά, στην τηλεόραση, ποιοί είναι;;;

Αυτοί είναι γνωστοί άγνωστοι;

Ή μήπως, μόνο γνωστοί;;;

Ποιοί δημιουργούν τις συνθήκες, ποιοί τις εκμεταλλεύονται για να βγάλουν στο δρόμο παιδιά με το, πολλές φορές, ακαταλόγιστο της ηλικίας, το φυσιολογικό ενθουσιασμό τους και την άλογη αντίδραση και να τα κάνουν να πιστέψουν ότι καίγοντας και σπάζοντας, χτυπούν το... σύστημα;;;


Αναρωτιέμαι λοιπόν, μήπως μερικούς απ' αυτούς τους βλέπουμε σε διάφορα πάνελ την επομένη, να μιλούν με συντριβή για την εικόνα της χώρας μας, για τα έκτροπα που έκαναν κάποια παιδιά και "λυπούνται" για το κατάντημα της κοινωνίας μας;;;

Μήπως υπόσχονται κιόλας, ότι αυτή (η κάθε) φορά, θα είναι και η τελευταία;;;



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails